Achtergrond over Brood

Foto: Puratos

Plantaardig banket: zo maak je je als bakker relevant voor 'nieuwe'...

De vraag naar plantaardige producten stijgt. Bakkers kunnen hier hun voordeel mee doen. Door plantaardige banket aan te bieden, verbreed je je...

Foto: Shutterstock

Tarwe-allergie en glutengevoeligheid: wat is dat nou precies?

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

Studenten onderzoeken de mogelijkheden voor de toepassingen van broodpasta. Foto: Bakery Sweets Center

Nieuw leven voor retourbrood: proeflijn voor broodpasta

In het Katapult-project Groene Transitie, Water, Chemie en Food bouwen bedrijven en scholen samen een proef- en demolijn waarop retourbrood tot...

Drie dagen konden vakgenoten over de beurs in midden-Duitsland struinen. 
Foto's: Allard van Gent

Sachsenback 2024: van kunstmatige intelligentie tot broodtassen met...

Voor bakkers in met name het midden en het oosten van Duitsland is de vakbeurs Sachsenback een uitgelezen gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. En om...

Stel bij de samenstelling van het assortiment de omzetmakers voorop.
Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Het jaar 2024: werk aan de winkel en accepteren dat je niet alles...

Als we puur naar omzetgroei kijken dan hebben de ambachtelijke bakkers in 2023 een prima jaar gedraaid. Maar schijn bedriegt, zegt Rabo-expert...

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

De Bossche burgemeester Jack Mikkers opent de nieuwe bakkerij van Keilekker
samen met eigenaar Remco Beekman en zijn twee kinderen Finne en Robbe. Foto's: Marjon Zijlstra Fotografie

5 miljoen handgerolde worstenbroodjes, Keilekker pakt het sociaal aan

'Keilekker is een Bossche parel, waarbij het om meer draait dan alleen geld verdienen. Het is een sociale onderneming met hart voor de samenleving.'

Foto: archief Bakkerswereld/Van de Kletersteeg

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...

Bloemen in brood.
Foto's: Theo Jennissen

De mogelijkheden van bloemen en brood, een verkenning door Ineke...

Er bestaan naar schatting 300.000 eetbare planten, maar de mens eet vooral tarwe, rijst en aardappelen. Kunnen we ons menu uitbreiden? Bloemen gaan...